Belangrijke melding

Uw mantelzorgwaardering moet voor 26 december 2017 besteld zijn (en voor 31 december afgehaald zijn). Vanaf 25 december is onze helpdesk alleen via e-mail bereikbaar. In januari sluiten we deze website tijdelijk af en vanaf februari zijn we u dan weer graag van dienst. Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen!

Vaart Welzijn inloopspreekuur

Hoe wij kunnen helpen

Volgens de nieuwe Wet Maatschappelijk Ondersteunig (WMO) van 2015 is het de bedoeling dat u zoveel mogelijk zelf regelt. Maar, er is vaak meer mogelijk dan u denkt.  Vaart Welzijn heeft Buurtwerkers in dienst met verstand van Mantelzorgondersteuning.

We kunnen u helpen met passende oplossingen op maat, zodat uw zorgtaken verlicht worden. U kunt bij ons terecht voor informatie, advies, begeleiding, emotionele steun en praktische hulp. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Respijtzorg

Wanneer uw zorgtaken binnen-of buitenhuis (tijdelijk) wilt overdragen, is respijtzorg een mogelijkheid. Thuis kan een geschoolde zorgvrijwilliger worden ingezet voor een dagdeel per week. Voor respijtzorg buitenhuis zijn er alternatieven zoals dagopvang of  een tijdelijke opname. Respijtzorg is een voorziening die met een WMO-beschikking verstrekt kan worden. Er kunnen, afhankelijk van uw inkomen, kosten aan verbonden zijn. U kunt hiervoor een aanvraag indienen bij het inwonersplein van de gemeente of bij het Buurtteam in uw wijk.

Meer weten?

U kunt altijd, zonder afspraak, een keer binnenlopen tijdens het spreekuur aan het Apollopad 5. Dit kan elke werkdag van 10.00 tot 12.30 uur. Er zijn ook inloopspreekuren in de verschillende wijken. Zie voor de actuele tijden en plaatsen http://www.vaartwelzijn.nl/contact of bel het algemene telefoonnummer 088 030 5160. Een mail naar info@vaartwelzijn.nl is eveneens welkom en zal binnen enkele werkdagen worden beantwoord.

Gegevens

Datum 12-10-2017
Tijd10:00 - 12:30
LocatieApollopad 5
Categorieën Geen Categorieën

Kaart wordt geladen...

Direct inloggen

Agenda

Nieuwsbrief