Algemene voorwaarden

Om de procedure voor u als mantelzorger helder te maken hebben we de belangrijkste afspraken hieronder uitgewerkt. Zo hebben we de verwachtingen over en weer helder in beeld.

 

Versie 1.1.2

 

1. Definities

Aanbieder – Bedrijf, stichting of vereniging die producten en/of diensten aanbiedt in de webwinkel.

Mantelzorger – Natuurlijk persoon die zorgt voor een naaste uit de gemeente Assen, die de mantelzorgwaardering mag uitzoeken. Een mantelzorger verleent minimaal 8 uur per week, gedurende minimaal 13 weken per jaar, bovengebruikelijke zorg.

Afhaalbewijs – Een geprint of digitaal waarde-document met een omschrijving van de bestelling en een unieke afhaalcode.

Mantelzorgwaardering – De vergoeding die mantelzorgers ontvangen als waardering voor hun inspanningen.

Webwinkel – De webwinkel gevuld met producten, diensten en activiteiten voor mantelzorgers.

Product – Een product, dienst of activiteit dat aangeboden wordt in de webwinkel.

 

2. Proces (verkort)

Zodra een Mantelzorger een bestelling plaatst via de Webwinkel ontvangen zowel de Aanbieder als de Mantelzorger daarvan direct een bestelbevestiging. De bestelling kan na 5 dagen afgehaald worden bij de Aanbieder. Het afhaalbewijs dient hierbij geprint of digitaal getoond te worden.

 

3. Bestellen

Bij het plaatsen van een bestelling worden de punten afgeschreven van de totaal punten van de Mantelzorger. De bestelling kan niet geannuleerd of gecrediteerd worden. Het afhaalbewijs kan direct geprint worden om de bestelling af te halen. Geplaatste bestellingen moeten hetzelfde kalenderjaar afgehaald worden (dus voor of op 31 december).

 

4. Bestellingen afhalen of bezorgen?

Een Aanbieder kan per Product aangeven of deze afgehaald of ook bezorgd kan worden. Bij bezorging kan aangeven worden wat de bezorgkosten voor dat product zijn. Als Mantelzorger heeft u in dit geval zelf de keuze of u het product (tegen betaling van verzendkosten) laat bezorgen of dat u het in de winkel ophaalt. Bij bezorging dient u de adresgegevens op te geven.

 

5. Punten en geldigheid

Iedere toegekende Mantelzorger ontvangt 10.000 punten van de gemeente Assen, te besteden in de Webwinkel. Deze punten zijn uitsluitend geldig in het jaar dat deze gekregen zijn. Dus punten ontvangen in 2018, moeten ook in 2018 besteed worden, daarna vervallen deze.

 

6. Uw gegevens en privacy

De gegevens die u invult bij uw aanvraag worden gebruikt om u als mantelzorger beter te ondersteunen. In de eerste plaats worden deze gegevens gebruikt voor de Mantelzorgwaardering. Jaarlijks vragen wij u om te bevestigen of u nog mantelzorger bent en of wij u volgend jaar weer mogen aanmelden. Uw gegevens worden gedeeld met Vaart Welzijn (voor de toetsing, hun digitale nieuwsbrief en digitale uitnodiging voor bijeenkomsten voor mantelzorgers). Dit geldt hetzelfde voor Contact Punt Mantelzorg Assen. U kunt zich altijd afmelden voor één of meerdere diensten door een e-mail te sturen met het e-mailadres dat u heeft gebruikt bij de aanvraag.