Belangrijke melding

Uw mantelzorgwaardering moet voor 26 december 2017 besteld zijn (en voor 31 december afgehaald zijn). Vanaf 25 december is onze helpdesk alleen via e-mail bereikbaar. In januari sluiten we deze website tijdelijk af en vanaf februari zijn we u dan weer graag van dienst. Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen!

Meld u aan als winkelier

Bent u winkelier binnen de gemeentegrenzen van Assen? Dan kunt u ook producten, diensten en activiteiten aanbieden aan mantelzorgers! De facturatie en betaling verloopt geheel automatisch, hier hoeft u niets voor te doen. Doet u mee?

Meld u aan als organisatie

Is uw organisatie gevestigd binnen de gemeentegrenzen van Assen? Dan kunt u ook producten, diensten en activiteiten aanbieden aan mantelzorgers! De facturatie en betaling verloopt geheel automatisch, hier hoeft u niets voor te doen. Doet u mee?

Meld u aan als vereniging

Is uw vereniging gevestigd binnen de gemeentegrenzen van Assen? Dan kunt u ook producten, diensten en activiteiten aanbieden aan mantelzorgers! De facturatie en betaling verloopt geheel automatisch, hier hoeft u niets voor te doen. Doet u mee?

Informatie & afspraken

Informatie & afspraken

Om de procedure voor u als mantelzorger helder te maken hebben we de belangrijkste afspraken hieronder uitgewerkt. Zo hebben we de verwachtingen over en weer helder in beeld. Hebt u vragen? Stel ze gerust via onze chat of via de helpdesk@informelezorgassen.nl

Versie 1.1.1

1. Definities

Aanbieder – Bedrijf, stichting of vereniging die producten en/of diensten aanbiedt in de (online) mantelzorgwinkel.

Mantelzorger – Natuurlijk persoon die zorgt voor een naaste uit de gemeente Assen, die de mantelzorgwaardering mag uitzoeken. Een mantelzorger verleent minimaal 8 uur per week, gedurende minimaal 13 weken per jaar, bovengebruikelijke zorg.

Afhaalbewijs – Een geprint of digitaal waarde-document met een omschrijving van de bestelling en een unieke afhaalcode.

Mantelzorgwaardering – De vergoeding die mantelzorgers ontvangen als waardering voor hun inspanningen.

Mantelzorgwinkel – De webshop met producten en diensten voor mantelzorgers.

Product – Een product, dienst of activiteit dat aangeboden wordt in de Mantelzorgwinkel.

2. Proces (verkort)

Zodra een Mantelzorger een bestelling plaatst via de Mantelzorgwinkel ontvangen zowel de Aanbieder als de Mantelzorger daarvan direct een bestelbevestiging. De bestelling kan na 5 dagen afgehaald worden bij de Aanbieder. Het afhaalbewijs dient hierbij geprint of digitaal getoond te worden.

3. Bestellen

Bij het plaatsen van een bestelling worden de punten afgeschreven van de totaal punten van de Mantelzorger. De bestelling kan niet geannuleerd of gecrediteerd worden. Het afhaalbewijs kan direct geprint worden om de bestelling af te halen. Geplaatste bestellingen moeten binnen één (1) kalenderjaar afgehaald worden.

4. Bestellingen afhalen of bezorgen?

Een Aanbieder kan per Product aangeven of deze afgehaald of ook bezorgd kan worden. Bij bezorging kan aangeven worden wat de bezorgkosten voor dat product zijn. Als Mantelzorger heeft u in dit geval zelf de keuze of u het product (tegen betaling van verzendkosten) laat bezorgen of dat u het in de winkel ophaalt. Bij bezorging dient u de adresgegevens op te geven.

5. Punten en geldigheid

Iedere toegekende Mantelzorger ontvangt 10.000 punten van de gemeente Assen, te besteden in de Mantelzorgwinkel. Deze punten zijn uitsluitend geldig in het jaar dat deze gekregen zijn. Dus punten ontvangen in 2017, moeten ook in 2017 besteed worden.

6. Structurele kortingen

Bijzondere structurele kortingen die Aanbieders aanbieden via de Mantelzorgwaardering vervallen op het moment dat de Mantelzorgwaardering in deze vorm beëindigd wordt. Zodra deze kortingen stoppen ontvangt de Mantelzorger daarvan melding.