Voor gezinnen waarvan een van de gezinsleden een beperking of stoornis heeft, is het soms fijn om even een rustmoment in te lassen. Daarom zoekt Logeerkring Drenthe gastgezinnen en maatjes die hun huis en hart openstellen voor mensen die dat hard nodig hebben. Dankzij de gastgezinnen en maatjes kunnen de logés en maatjeszoekers er af en toe even lekker tussenuit. Ondertussen kunnen de andere gezinsleden op adem komen en óók iets voor zichzelf doen.

Onze logés zijn kinderen met een lichte beperking, of kinderen waarvan de vader, moeder, broer of zus een beperking heeft. Wij zoeken naar een passende match tussen het gastgezin en de logé. Vervolgens worden er goede afspraken gemaakt over de invulling, timing, mogelijke zorgbehoefte en wat verder belangrijk is.

Om goede matches te kunnen maken, zijn gezinnen van alle leeftijden en gezinssamenstellingen zeer welkom. Er zijn logés die goed passen binnen een jong gezin, maar ook logés die zich beter voelen bij een ouder echtpaar, gezellig stel of man of vrouw alleen. Ervaring met mensen met een beperking is niet vereist. Belangrijker is dat de logé en het gastgezin blij worden van elkaar. Om een goede band met elkaar op te kunnen bouwen, is het belangrijk dat er bijvoorbeeld eens per maand een of twee dagen ruimte voor de logé is.

Naast fijne logeerplekken, zoekt Logeerkring Drenthe ook naar maatjes. De deelnemers die een maatje zoeken, zijn veelal iets oudere kinderen en volwassenen. Ze zijn op zoek naar een gezellige kompaan om ongeveer eens in de twee weken samen iets leuks doen. Even gezellig koffie drinken, een boodschapje doen, naar een museum, golfen of een stukje fietsen. Ook hier wordt gezocht naar mensen met een groot hart en een beetje tijd.

Meer weten?
Wilt u zich aanmelden voor een kennismakingsgesprek, of wilt u meer informatie, neem dan contact op met r.ovinge@meedrenthe.nl of 06 46 22 51 06. Op www.logeerkring.nl en op https://www.facebook.com/logeerkringdrenthe vindt u meer informatie.