Vervolg mantelzorgcafé Netwerk Informele Zorg Assen een feit.

Het is weer donderdagmiddag 14.30 uur. Gastvrouwen Heleen en Roelie, worden hartelijk ontvangen in De Nieuwe Kolk. Koffie, thee en wat lekkers wordt klaargezet en even voor drieën komen de eerste mensen binnenlopen. Eerst wat terughoudend, maar al snel wordt er gezellig gepraat. Bijzonder hoe gemakkelijk dit eigenlijk gaat tussen mensen die elkaar niet eens kennen.

 

Samenzijn

Er vormt zich al snel een kring om een tafel in de ruimte. Maar ook de losse stoelen worden goed bezet. Het gevoel wat we willen uitstralen van welkom zijn en niets “moeten” doet haar werk. Een paar mensen hebben een gerichte vraag en anderen willen graag gewoon wat kletsen of ervaringen delen. Niet allemaal vrolijke verhalen maar het delen heeft een functie, dat is voelbaar vanmiddag. Maar er is ook ruimte voor humor en daar straalt kracht uit, vind ik. Het is dan ook ongelooflijk hoe snel de middag omgevlogen is. “Bedankt dat jullie geweest zijn en graag tot een volgende keer”, zeggen we oprecht als de mensen ons bedanken en vertrekken. Dertien mensen waren er vanmiddag. Het geeft het gevoel dat het iets toevoegt. Mooi om dit zo samen te doen.

 

Bent u mantelzorger en wilt u ook eens langskomen?

Het volgende mantelzorgcafé staat gepland op 11 juli van 15.00 uur tot 17.00 uur, en zal weer in De Nieuwe Kolk zijn. U kunt zo binnenlopen, aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kijkt u op www.informelezorgassen.nl of mailt u met roelievanguldener@gmail.com